Göransson på väg tillbaka

 

Livet åker verkligen berg-och-dalbana nu. Efter kraschen på Jyllandsringen på påskafton så gick jag in i et extremt energisparläge. All kraft gick åt för att få kroppen att börja läka, och vila var en av medicinerna som var bra. Det blev en hel del filmtittande i soffan, men nu har jag äntligen fått börja träna lite rehabträning.

 

Efter röntgen och besök hos min läkare som är idrottsortoped Ulf Nordström, så blev jag sedan vidareskickad till Magnus Johansson på Örebro Rehabcenter som nu tar hand om mig. I fredags gjorde jag mitt första lilla enkla träningspass, men jag har nog aldrig haft sån träningsvärk som efter det. Superlätt träning men den tog och kroppen var svag. Bålstabilieten hade märkbart försämras och är nu en av grejerna som måste tränas upp igen.

 

Idag, måndag, så har jag tränat igen och träffat Magnus för at utveckla träningsprogrammet. Så nu är tränandet igång. Kommer bli ett antal pass varje vecka som sen ska bli fler och hårdare. Men än så länge är det inga övningar med tryck eller rörelse över ryggen. Men det känns ju bara så bra att man börjar se ljuset i tunneln igen!

 

Och i helgen som var så var det ju STCC-race på Mantorp Park. Två händelserika race där det kändes som en del körde som bankrånare (iaf i första racet) De som låg i topp i mästerskapet nollade och de som jagade gjorde en bra helg. Så nu har det packat ihop sig i mästerskapstabellen och Tommy Rustad är ny ledare. Kommer bli spännande at följa framöver. Jag tippade ju Fredrik Ekblom som segerkandidat (ihop med Tommy Rustad) innan säsongen och det är ju de två som är med i toppen nu också, men mycket kommer hända. Synd för min teamkompis Martin Öhlin som försvann redan i första kurvan i helgen. Och det är kul att Flash vinner igen. Han tog sin 34:de STCC-seger i helgen (lika många som jag har). Bättre motivationsfaktor än det finns ju knappt för att komma tillbaka till banan igen. Vi ska vinna segrar igen så Flash inte kan säga att han vunnit mest.

 

//Richard Göransson