Polestar Racing leder dubbelt

Volvo Polestar Racing leder båda mästerskapen i STCC efter årets tredje tävlingshelg på Mantorp Park. Tommy Rustad är ny ledare av förarmästerskapet efter en stark andraplats i helgens andra tävling.

– Det har varit en bra helg och jag är mycket nöjd med att ta över mästerskapsledningen, säger Rustad.  Stallkollegan James Thompson plockade viktiga poäng och hjälpte Volvo Polestar Racing upp i ledning för teammästerskapet med två femteplatser.

– Vi tar steg framåt hela tiden och det känns bra med två topp fem-placeringar, säger Thompson.

STCC bjöd som vanligt på hård racing med många incidenter. Rustad föll offer för två incidenter i första tävlingen men lyckades trots det säkra sjätte plats.

– ”Flash” och Stureson var väl heta i sina försök att köra om. Men jag lyckades ta mig i mål trots stora skador på höger framfälg, säger Rustad.

När dammet väl lagt sig på Mantorp Park leder Rustad förarmästerskapet med fem poäng och Volvo Polestar Racing leder teammästerskapet med tio poäng.

– Nästa tävling är vår hemmabana i Göteborg, en bana som passar oss mycket bra. Siktet är tveklöst på fortsatt ledning i båda mästerskapen, säger Rustad.