Pressrelease: Andreas Mårtensson

I helgen kördes deltävling 4 och 5 i PRO Superbike på Mantorp Park. Andreas låg på en andra plats i mästerskapet inför deltävlingen och kände revanschlust från helgen i Knutstorp som inte gick riktigt som tänkt.

På första fria träningen var Andreas snabbast men kände inte riktigt förtroende för hojen ut ur böjarna. Inställningarna ändrades mycket till kvalet men blev ännu sämre så Andreas fick nöja sig med startposition 3.

Till första racet gjordes ytterligare ändringar, denna gång till det bättre.

Race 1

Andreas gjorde en dålig start och var 6:a in i andra kurvan. Han körde om Kubberöd och Johansson ganska enkelt men efter det tog det en stund innan han kom ifatt Bergman och Ockelfelt. Ut på det sista av de 10 varven var han ikapp och hade slagläge. När det var ett halvt varv kvar gick Andreas förbi Bergman och upp på tredjeplats och i absolut sista svängen kunde Andreas även gå förbi Ockelfelt och knipa andraplatsen. Backlund i ledning hade redan fått en stor ledning och vann racet.

Race 2

Andra racet kördes på lördagen inför 15000 åskådare på Mantorp Park. Inför racet hade ytterligare ändringar gjort på hojen och det till det bättre. Andreas startade från startposition två.Andreas gjorde en bra start och var tvåa precis bakom Backlund under det första varvet. Under varv 3 blev han omkörd av Ockelfelt och efter det även av Bergman. Andreas samlade sig lite och kontrade på Ockelfelt och gick upp på tredje plats. När det var tre varv kvar satte han in stöten på Bergman och gick förbi. Dessvärre bromsade Andreas på sig några kurvor efter det och åkte ur i gruset. Han tappade ner till fjärdeplats igen och var ca 2 sekunder efter Ockelfelt på tredje. Andreas tog in tiondel för tiondel och kunde passera Ockelfelt under det sista varvet och slutade lite besviken på en tredjeplats.

Andreas:

– Detta var en rolig helg att köra! Jag, Bergman och Ockelfelt hade en härlig kamp både i race 1 och race 2. Synd att jag bromsade på mig i race 2, jag tror nog jag hadekunnat knipa andraplatsen, men jag räddade i alla fall en pallplats. Sviten med pallplatser håller i sig, men det behövs lite till för att stå högst upp. Backlund gjorde det bra i helgen men vi är inte långt efter i mästerskapet och det är långt kvar. Det ska bli kul i Falkenberg!

Andreas ligger kvar på andra plats i mästerskapet, nu 19 poäng efter Backlund. På tredje plats ligger nu Ockelfelt med 27 poäng upp till Andreas.

I märkesmästerskapet ligger Honda på andra plats.