STCC kommer till Solvalla 2012

Nu blir drömmen verklighet för alla motorsportfans i Stockholm – Scandinavian Touring Car Championship, STCC, kommer äntligen till huvudstaden – finalen 2012 kommer att köras på Solvalla travbana. Världseliten i standardbilsracing ska slåss om mästerskapstiteln inför 25 000 åskådare på en 1400 meter lång asfaltslinga som kommer att anläggas på travbanan.

– Det kommer att bli spännande och tät racing där publiken kommer att ha fullständig överblick över hela banan och allt som händer, säger Bob Huzell, vd för STCC AB. Det kommer att bli en spektakulär final.

STCC Stadium Race kommer att genomföras med samma miljömässiga målsättningar som STCC City Race i Göteborg. Tävlingen i Göteborg är miljödiplomerad sedan starten 2008 och det har gjorts stora satsningar på bland annat miljöseminarier, klimatkompensation och samarbete med kollektivtrafiken.

– Tillsammans med vår partner Sport & Evenemang kommer vi att ta med oss alla våra erfarenheter från tävlingarna i Göteborg, säger Huzell. STCC Stadium Race kommer att köras med hela Stockholms stadspuls i bakgrunden och för oss är detta en fantastisk möjlighet att nå en ny publik.

Styrelseordföranden för Solvalla, Anders Lindh, ser fram emot att få släppa lös fler hästkrafter på banan än någonsin tidigare.

– Solvalla är en arena under ständig utveckling, säger han. Genom samarbetet med STCC får vi ett utmärkt tillfälle att visa mångsidigheten och flexibiliteten i vår verksamhet.

Peter Lindqvist,vd för Stockholm Visitor Board, menar att STCC Stadium Race är viktigt för Stockholm som evenemangsstad.

– Vi är väldigt stolta över att äntligen kunna erbjuda ett stort bilsportevenemang i Stockholm, säger Peter Lindqvist. STCC och Solvalla bidrar till att öka bredden av evenemangsutbudet i vår stad vilket vi är väldigt glada för.

Kåge Schildt, ordförande i Svenska Bilsportförbundet, gläds åt att motorsporten nu gör sitt intåg i Stockholm.

– STCC har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla sin serie under de senaste åren och de fortsätter att vara vår viktigaste partner när det gäller att marknadsföra motorsporten, säger han. Att ta STCC till Stockholm är en av de mest betydelsefulla händelserna för svensk motorsport genom tiderna.