Flash imponerade mest

 

Janne ”Flash” Nilsson var den förare imponerade mest på våra besökare med sin enorma urladdning på Mantorp Park. ”Flash” tog sin 34:e STCC-seger i karriären och med det gick han upp på samma antal som Richard Göransson. Men mer än segern imponerade kanske uppkörningen i det första heatet då ”Flash” tog sig från sista startruta upp på en fjärdeplats. Visserligen blev det en sjundeplats efter att domarna ansåg omkörningen av Rustad en aning för tuff, men ändå, det var en riktigt stark insats som visade att åldern har mindre med prestationen att göra än vad många kanske tror.

Tomas Engström blev välförtjänt tvåa. Hans två pallplatser på Mantorp visade upp den Engström som vi är vana att se honom och de tekniska problemen som ställde till det i inledningen av säsongen tycks nu som bortblåsta.

Rickard Rydell blev trea i omröstningen efter sina insatser. Rydell hade äntligen fart nog att köra aggressivt under racen och det gav resultat. Den första segern för säsongen är inte långt borta.

Noterbart är att Tommy Rustad, som passade på att överta mästerskapsledningen,, inte blev bättre än femma i omröstningen. Rustad är en smygare som publiken inte riktigt har uppmärksammat ännu. Med tre andraplatser i ryggen är han definitivt en segerkanditat i Göteborg.

 

 

Resultat av omröstningen

Jan ”Flash” Nilsson  28,7%

Tomas Engström  19%

Rickard Rydell  15,2%

Fredrik Ekblom 14,9%

Tommy Rustad  12%

Roger Eriksson  5%

James Thompson 3,9%

Patrik Olsson  1,3%

Tidigare vinnare

Jyllandsringen: Johan Stureson

Ring Knutstorp: Mattias Andersson