Renault Clio Cup ny talangfabrik i STCC

 

Nu tar STCC AB Renault Clio Cup till Skandinavien. Klassen kommer till säsongen 2012 att ersätta det nuvarande JTCC-reglementet som plantskola för förartalanger. Renault Clio Cup, som har skapats av Renaults motorsportavdelning, Renault Sport, har existerat sedan 1974 och körs idag i 14 länder.– Renault Sport har många års erfarenhet från allt från standardbilsracing och rally till Formel 1 och det känns enormt roligt att få ta del av den mycket starka motorsporttradition som Renault står för, säger Bob Huzell, vd för STCC AB. 

Bland de svenska förare som har fostrats i Renault Clio Cup hör bland annat Kenny Bräck och Janne ”Flash” Nilsson som vann mästerskapen 1992 respektive 1993 när klassen kördes i Skandinavien. Bob Huzell hoppas på att Renault Clio Cup nu kommer att skapa nya stjärnor för framtiden.

– Renault Clio Cup är ett mästerskap som passar perfekt som instegsklass för förare som vill upp i karriären, det är en kostnadseffektiv klass som erbjuder racing med högre prestanda till en lägre kostnad jämfört med JTCC och vi hoppas att detta kommer att säkra återväxten av förare i svensk motorsport för en lång tid framöver.

För Renault Nordic kommer Renault Clio Cup att öppna upp nya möjligheter. 

– Motorsport är en utmärkt plattform för oss att arbeta med våra återförsäljare och vi är väldigt glada för att STCC har valt att lansera Renault Clio Cup inför 2012, säger Stephane Gigou, marknadsdirektör på Renault Nordic AB. Vi kommer också att kunna dra nytta av våra internationella erfarenheter av att arbeta med motorsport i marknadsföringssyfte och tillämpa dem på den svenska marknaden. Vi önskar STCC all lycka med satsningen.

Nyheten om Renault Clio Cup kommer bara två veckor efter att STCC lanserade nyheten om att nästa års STCC-final kommer att köras på Solvalla travbana.

– Renault Clio Cup är en del av förverkligandet av vår vision med STCC. Vi tar racingen till publiken, gör sporten mer populär samtidigt som vi minskar kostnaderna för deltagarna. Renault Clio Cup kommer att bli ett perfekt komplement till våra övriga klasser vid sidan av STCC  och vi välkomnar Renault till familjen, avslutar Huzell.