Porsche Carrera Cup till Göteborgs gator

Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar på en av Sveriges häftigaste banor i helgen – Göteborg City Race Arena. Mästerskapet når halvtid i Göteborg och det är viktigare än någonsin att få med sig poäng från den utmanande stadsbanan.

Regerande mästare Robin Rudholm leder mästerskapet inför Göteborg med nio poäng framför Johan Kristoffersson. Båda förare har utlovat en hård fight i helgen och det kommer definitivt att gå hett till mellan räckena.

Förutom Rudholm var 19-åriga Oscar Palm den förare som tog mest poäng i Göteborg förra året. IKC Racing-föraren ligger på fjärde plats i mästerskapet och skuggar tredjeplacerade Xlander Racing-föraren Linus Ohlsson med 17 poäng.

Daniel Haglöf är en förare att ej räkna bort i helgen. Bilteknik Motorsport-föraren är på jakt uppför mästerskapstabellen efter sin katastrofala start på säsongen och har till sin hjälp dubbla Carrera Cup-mästaren Jocke Mangs, en förare som har fyra pallplatser och två segrar på banan.

Någon som får räknas som dark horse i helgen är Patrik Skoog. PFI Racing-föraren tog sina två bästa resultat någonsin på Göteborgsbanan i fjol med två femteplatser och verkar trivas mellan räckena.

Porsche Carrera Cup-förarna och teamen får det extra tufft i de kommande två veckorna. Direkt efter tävlingen i Göteborg beger sig hela mästerskapet till legendariska Nürburgring Nordschleife för att tävla med hela världens Porsche-mästerskap i Porsche Carrera World Cup. Två veckor och två extremt utmanande tävlingar.

Helgens tävlingar inleds på fredag med två testpass på eftermiddagen och kvällen. Då Porsche Carrera Cup är ensam supportklass till STCC i Göteborg körs både kval och tävlingar på lördagen.

Festen i Göteborg blir extra stor då Porsche firar 60 år i Sverige. Porsche kommer att ha en stor utställning på banan med bilar från alla tidsåldrar och avslutar helgen med en stor fest på inneklubben Push som ligger på Avenyn i Göteborg.

Tidsschema – Göteborg

Fredag 17/6 [ej öppet för publik]
17.15 – Test 1
19.20 – Test 2

Lördag 18/6
09.35 – Kval
11.30 – Race 1
11.55 – Gridshow
13.40 – Underhållning
14.45 – Race 2

TV-tider – STCC/Carrera Cup

Viasat Motor
Lördag 21/5
12.30 – Race 1, STCC
14.40 – Race 1, Carrera Cup
15.15 – Race 2, STCC

SVT
Söndag 19/6
16.00 – SVT2

Ytterligare information

Klicka här för biljetter och information om Göteborg.
Klicka här för information om förare och team i Carrera Cup 2011.

Göteborg för ett år sedan

Race 1:
1 Fredrik Larsson
2 Robin Rudholm
3 Oscar Palm

Race 2:
1 Robin Rudholm
2 Oscar Palm
3 Edward Sandström

Snabbaste varv:
Fredrik Larsson – 45.543

Pole position:
Fredrik Larsson – 45.541