Dags för pallplats för Eriksson

Prognoserna säger att det är risk för regn i Göteborg på lördag. Det är dock inget som skrämmer SEAT-föraren Roger Eriksson.
− Jag tycker det skulle vara spännande med regn, det var länge sedan vi hade ett regnrace, säger han inför STCC-tävlingarna i centrala Göteborg.

Göteborg City Race har snabbt blivit en favorittävling för många av STCC-förarna.
En trång bana där det aldrig är långt till närmaste Armcoräcke. Ett misstag och bilen kan bli skrot, samtidigt går det inte att fega för att nå framgång.
− Göteborg bjuder inte på några marginaler för felsteg och blir det regn är det förstås ännu tuffare, konstaterar Roger Eriksson.
Men han räds inte utmaningen, tvärtom.
− Våra SEAT Leon har alltid gått bra i Göteborg, för egen del har jag en tredje- och en fjärdeplats som bäst. Och skulle det bli blött är det inte till vår nackdel, säger han.

På andra banor tävlas det regelbundet, så är det inte i Göteborg. Det innebär att fästet förändras ständigt ju mer gummi som läggs ut på banan.
− På första testet brukar det inte vara något fäste alls och det är stor skillnad när vi åker ut på helgens sista pass.
Roger Eriksson vill ha åtminstone en pokal med sig hem.
− Det är dags för en pallplats igen. Farten finns och det gäller att inte göra några dumma misstag. En pokal och mycket poäng är målet, säger han.
Teamchefen och föraren Tobias Johansson säger att hans mål är att båda bilarna ska vara topp-åtta i kvalet.
− Är vi det kan allting hända.

Han har tävlat i Göteborg en gång tidigare, dock inte i SEAT.
− En trevlig tillställning och en trevlig bana. Det är svårt att köra om, egentligen finns det bara två ställen där det går att komma förbi, säger han.
Även Tobias Johansson säger att det varierande fästet är en utmaning.
− Greppet ändrar sig hela tiden och det är en viktig faktor.
SEAT Dealer Team har cirka 70 gäster på plats i Göteborg.