Het Engström vill stå på pallen

1580 meter adrenalinkick. 

Så vill Tomas Engström beskriva Göteborgsbanan, helgens skådeplats för STCC.

− Göteborg är årets höjdpunkt och jag har laddat för det här länge, säger han.

Det är fjärde året som STCC kör på den trånga banan mitt i Göteborg. Det speciella med banan är att den nästan helt saknar avåkningszoner. Armcoräckena kantar banan och det finns inget utrymme för misstag. Faktum är att åtminstone på ett ställe är många förare och nuddar räcket för att få en bra utgång till nästa kurva…

− En otroligt speciell bana med räckena nära. Banan ställer höga krav på att bilen svarar direkt och man måste kunna lita på bilen till 100 procent, det är adrenalin varenda meter, säger Engström.

Göteborg är en av årets viktigaste tävlingar för SECO Racing Team som har cirka 150 gäster på plats. Kan Engström upprepa succén från Mantorp har han chans att hänga på den definitiva toppen i STCC. Och historiskt har Honda Accord och Göteborgsbanan varit en bra kombination. Engström tog sin senaste STCC-seger i Göteborg, det var 2009.

− Förra året var jag ju inte med i Göteborg och jag har sett fram emot det här. Att få samma utdelning som på Mantorp med två pallplatser blir förstås svårt. Men en pallplats är målet, helst i första heatet, säger han.