Stureson har laddat om

Nollpoängaren på Mantorp är historia. Johan Stureson har laddat om och anländer till STCC City Race i Göteborg för att köra hem mycket poäng. 

-Jag ligger fyra i mästerskapet, endast 15 poäng efter totalledaren, så nu gäller det att samla poäng och stanna kvar i toppen, kommenterar  Stureson.

Efter de två inledande deltävlingarna ledde Stureson mästerskapet och var på väg mot en ny succé helg på Mantorp, men istället för nya topplaceringar blev det reparationsarbete.

-Motor, hjulupphängning, stötdämpare och kaross fick ganska mycket skador, men allt är åtgärdat och noggrant kontrollerat, förklarar chefsmekaniker Per Boström.

Det är fjärde året i rad som det tuffa och utmanande stadsracet i Göteborg genomförs. En tight bana som inte tillåter några misstag, och det gillar Skåningen.

-STCC City Race är ett bra race, banan är en njutning att köra på, men kräver full fokus hela tiden, annars sitter man i muren,  fortsätter Stureson.

Tävlingen på Frihamnspiren i Göteborg är deltävling nummer fyra i årets STCC mästerskap och under fredagen väntar två testpass innan allvaret börjar på lördag.

-Kvalet är otroligt viktigt, citybanan är svår att köra om på så det gäller att vara med från början, menar Stureson.

BMW föraren har en seger och en andraplats som bästa resultat så här långt och har visat upp en imponerande fart som har satt storteamen på plats. Och mycket talar för en fortsättning.

-Efter ett långt uppehåll är vi taggade inför fortsättningen och podiet har jag besökt förr här i Göteborg och gör det gärna igen, avslutar Johan Stureson.