Göranssons makalösa comeback

Han tog sin 35 seger – rekord – han tog sin andra seger i Göteborg – rekord – och han gjorde comeback efter de svåra skador han ådrog sig vid STCC-premiären på Jyllandsringen i Danmark. Richard Göransson är tillbaka! 

Richard Göransson ledde från start till mål i ett regnblött Göteborg. Trots hård uppvaktning av Tomas Engströms Honda mot slutet av loppet lyckades Göransson hålla tätt bakåt och ta sin 35:e STCC-seger i karriären.

– Helt underbart, jag är fantastiskt glad att vinna igen, säger Richard. Det hade jag faktiskt inte räknat med, det kändes som en seger bara att kunna vara här och köra.

Tomas Engström körde in som tvåa och återigen hade han en mycket bra helg resultatmässigt. Förra tävlingen på Mantorp Park blev det två tredjeplatser, i Göteborg en fjärde- och en andraplats och 30 poäng till i tabellen, ett resultat som Engström var mycket nöjd med.

– Nu känns det ännu tristare med den dåliga starten på säsongen, säger Engström som gick poänglös för de två första tävlingshelgerna på grund av tekniska problem. Åt Göransson fanns ingenting att göra.

– Jag tog i allt vad jag kunde men jag förstod att han inte skulle ge sig så jag backade av.

Fredrik Ekblom körde in på sin fjärde raka pallplapts i Göteborg i sin röda VW Scirocco. Förra året blev det två tredjeplatser, i år blev han tvåa och trea. Om det första heatet var händelselöst så blev det andra desto mer innehållsrikt. Ekblom hade bland annat en lång och underhållande fajt med Viktor Hallrup där de båda ett tag låg sida vid sida genom tre kurvor och kubbades. Sedan var det dags för Tommy Rustad att avverkas på vägen mot tredjeplatsen.

– Bilen var verkligen snabb i regnet, sa Ekblom och passade på att tacka ingenjören Ronnie Bergström.

Helgens resultat innebär att de tre förare, Tommy Rustad, Fredrik Ekblom och Rickard Rydell, som låg i topp inför STCC City Race i Göteborg drog ifrån i tabellen.

– Just nu ser det ut som om det är vi tre som kommer att göra upp om mästerskapstiteln, säger Ekblom.

Nästa tävling går på Falkenbergs Motorbana om två veckor.