Kristoffersson stoppade Rudholm

Johan Kristoffersson säkrade sin tredje seger för säsongen och tog in viktiga poäng på mästerskapsledare Robin Rudholm som körde in på andra plats. 


– Det var en riktigt skön seger. Jag gjorde en lite dålig start och försvarade kanske min position lite väl hårt mot Robin. Men jag lyckades hålla mig framför och det ger viktiga poäng till mästerskapet, säger Kristoffersson.

Rudholm gjorde en bättre start än Kristoffersson, men lyckades inte ta sig förbi i första kurvan. Mot slutet av tävlingen satte Rudholm stenhård press på Kristoffersson, men fick nöja sig med andraplatsen.

– Jag var snabbare än Johan, men jag lyckades inte ta mig förbi. Men jag har pole position till andra tävlingen och då siktar jag på en felfri tävling och en ny seger, säger Rudholm.

Daniel Haglöf låg länge nära toppduon, men tappade något mot slutet på grund av misstag och varvningar.

– Tredje plats är okej, det var vad jag förväntade mig då jag aldrig tävlat på banan innan. Bra poäng till mästerskapet och nu ska vi försöka förbättra det till andra tävlingen, säger Haglöf.

Roar Lindland körde i mål på en stabil fjärdeplats framför Linus Ohlsson och Oscar Palm. Niclas Olsson säkrade åttondeplatsen framför Prins Carl Philip och Mattias Stålknapp. Vid halva tävlingen var Stålknapp förbi Prins Carl Philip, men fick ge sig mot slutet av tävlingen då Flash Engineering-föraren lyckades ta sig förbi.

Tre förare tvingades bryta dagens tävling i form av Patrik Skoog, Alexander Haegermark och Jan West efter kontakt med varandra.

Dagens andra tävling börjar vid 15.25.

Race 1 – Göteborg – Topp 10

1 Johan Kristoffersson 24 varv
2 Robin Rudholm +0.750
3 Daniel Haglöf +1.835
4 Roar Lindland +9.966
5 Linus Ohlsson +10.254
6 Oscar Palm +12.010
7 Niclas Olsson +15.496
8 Philip Forsman +15.944
9 Carl Philip Bernadotte +31.159
10 Mattias Stålknapp +33.040