Rydell tog första segern för i år

Rickard Rydell tog äntligen sin första seger för säsongen i STCC. Rydell tog ett stadigt tag om ledningen direkt efter starten och Fredrik Ekblom, som passade på att smita förbi britten James Thompson, försökte ta rygg på Chevrolet-föraren, men något omkörningsförsök kom aldrig. Rydell kunde ta en ohotad seger. 

– Jättekul, inte bara för mig utan för hela teamet som har kämpat hårt den här säsongen, säger Rydell.

Fredrik Ekblom fick en ensam resa mot mål i ett ingenmansland bakom Rydell och före James Thompson.

– Jag fick ett bra race, gjorde ett försök att ta mig ifatt men då ökade Rickard farten igen, säger Ekblom som ändå var nöjd med sin andraplats.

Bakom Rydell och Ekblom hade engelsmannen James Thompson det betydligt svettigare. Tomas Engström tryckte på hårt under andra halvan av heatet, tvingade Thompson till sena inbromsningar med rykande däck, men lyckades ändå inte ta sig förbi. Tredjeplatsen var Thompsons första pallplacering sedan premiären på Jyllandsringen. Thompson var lättad efter resultatet som kom efter en serie misslyckade tävlingar.

– Vi har jobbat med att få mig att trivas bakom ratten igen, säger Thompson. Det här resultatet är ett kvitto på att vi är på rätt väg men helt nöjd blir jag inte förrän jag står överst på pallen.

Med dagens seger övertog också Rydell ledningen i mästerskapet.

– Det är förstås roligt men vi har ett heat kvar att köra, säger Rydell. Här finns inga garantier.