Rydell tog pole i STCC City Race

Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport Sweden, lyckades äntligen ta pole position i årets STCC och han gjorde det med minsta möjliga marginal. På det allra sista kvalvarvet lyckades han peta ned britten James Thompson från förstaplatsen – och marginalen var inte stor. Bara en dryg hundradel skilde de båda åt.

– Jättekul att få ta pole här i Göteborg, det är ju första gången jag kör här, säger Rydell. Det är en kul bana att köra på och det är jätteroligt, inte bara för mig själv utan hela teamet.

Även för Rydells stallkompis Viktor Hallrup gick det bra – för en gångs skull – han blev sexa.

– Nu fick vi till det, säger Hallrup. Det har varit stolpe ut hela säsongen med växellådsras och annat. Jag är grymt nöjd.

Mästerskapsledande Tommy Rustad, Volvo Polestar Green Racing var mycket besviken efter Q2.

– Jag slog i räcket och förstörde hjulupphängningen, säger norrmannen som startar åtta i det första heatet.

– Nu måste vi ta oss i mål.

Johan Stureson, IPS Motorsport, var snabbast av BMW-förarna med en femteplats. För Stureson, som gick poänglös från den förra tävlingen på Mantorp Park, är helgens övningar viktiga.

– Den här tävlingen är rätt avgörande för om jag ska fortsätta vara med i toppen, säger Stureson. Det kändes bra men jag kunde inte utnyttja däcken när de var som bäst eftersom säkerhetsbilen kom ut på banan.

Fredrik Ekblom, Team Biogas.se som ligger två i mästerskapet inför STCC CIty Race, var nöjd med sin insats, även om han inte lyckades ta en plats i första startled.

– Det känns bra, vi har en snabb bil men vi lyckades inte riktigt leverera det sista. Vi kommer att ge järnet och hoppas på det bästa.