Jens Hellström gör comeback i STCC – kör DMS SEAT!

Danielsson Motorsport (DMS) välkomnar Jens Hellström tillbaka in i hetluften kommande helg då han kör en av DMS STCC-bilar i Falkenberg. Teamet är klart för drabbning och har spenderat uppehållet med preparation och optimering av bilarna. 

DMS teamchef Daniel Edlund får se sin företrädare i DMS ta plats i försätet.

– Jens är en mycket kompetent förare, vilket han visade vid vår första provkörning av bilarna på Knutstorp inför första tävlingen där han hjälpte till. Han har även gjort ett bra jobb med uppstarten av DMS där han var teamchef innan jag tillträdde. Nu är det dags för honom att göra comeback i STCC efter ett långt upphåll men vi är långt ifrån oroliga, tvärtom. Det ska bli mycket kul att följa hans framfart! Vi har lagt ner mycket möda på preparation av såväl STCC som våra andra tävlingsbilar vilket jag tror kommer synas och ge resultat.

Alx Danielsson är en instrumental del i DMS. Jens och Alx långvariga vänskap kan komma att spela stor roll under tävlingarna i Falkenberg.

– Jens och jag har varit goda vänner sedan 1999 när jag körde Formel Ford och han körde JTCC. Då körde jag mitt första år i racing och år 2000 körde jag mitt andra och hittills sista lopp på Falkenbergsbanan så det var 11 år sedan jag tränat eller tävlat där.  Jens må ha kört där så sent som 2005 men det var också sista gången han satt i en tävlingsbil innan i år. Nu kommer vi extremt förberedda med vårt material och vad jag förstår bör våra bilar passa bra på den här bantypen med många snabba kurvor och endast kortare raksträckor.

Jens har tävlat både nationellt och internationellt i sin karriär innan han körde sitt första lopp i STCC 2004 med Honda. Där tävlade han två säsonger innan han tillsammans med Alx började skissa på racingteamet DMS.

– Det ska bli oerhört kul att ge sig in i hetluften igen. Mina nära och kära har stöttat mig, men även frågat varför jag valt att hoppa in mitt i en säsong när konkurrensen är hårdare än någonsin, och det är faktiskt svaret på frågan. Det kommer att vara oerhört givande att få tävla mot de bästa, och DMS och Alx är en av de få team och vänner jag litar på i denna bransch. Jag inser att de övriga förarna har hunnit träna en del under min frånvaro och det blir en brant backe att ta sig an på bara en helg, men jag fick rejält blodad tand efter mitt test i våras och kom mycket bra överens med mina gamla vänner i teamet och ingenjören Gary. Jag är med för att ge järnet, nu får vi se hur långt det kan räcka!

Tävlingarna i Falkenberg är fredag-lördag 1-2/7. DMS kommer vara på plats med STCC, JTCC och Camaro Cup.