Johan Kristoffersson får chansen i STCC

I Göteborg City Race kördes teamets tredjebil av Camaro Cup-föraren Alexander Graff, som gjorde sin debut i svensk racings kungaklass, STCC. Och det på en tuff stadsbana, i regn. I helgen är det återigen dags för Camaro Cup för Graff. Det är däremot tävlingsfritt i Carrera Cup, vilket gör att teamets tredjeförare på Falkenberg blir Johan Kristoffersson- 22 år ung, men ingen nybörjare.

För två år sedan tävlade han i en Audi i STCC, ifjol gjorde han några inhopp i Team biogas.se:s tredjebil och nu leder han sensationellt Porsche Carrera Cup Scandinavia. Uppladdningen inför Falkenberg har varit av det mer extrema slaget. Kristoffersson var snabbaste svensk i Porsche Carrera World Cup på legendariska Nürburgring.

– Det var en en vansinnigt skrämmande och rolig tävling, men nu är all fokus på Falkenberg. Det ska bli väldigt roligt att komma till STCC och Team biogas.se, särskilt nu när det går så bra. Mitt mål är att kämpa om poängen och hjälpa Fredrik och Patrik i toppstriden och teamet så mycket jag bara kan, säger Johan Kristoffersson.

Fredrik Ekblom ligger tvåa i förarmästerskapet, endast två poäng bakom ledande Rickard Rydell. Patrik Olsson har haft en del tekniska problem och inte lika stora framgångar i årets oerhört täta mästerskap, och ligger på elfte plats. I teammästerskapet skuggar Team biogas.se ledande Volvo-teamet Polestar Racing, endast 17 poäng skiljer dem åt.