Överfullt fält i Camaro

Just nu är förberedelserna för det 57:e Västkustloppet igång för fullt.

Arrangören, Falkenbergs MK, arbetar hårt  för att få allt på plats inför fredagens och lördagens tävlingar.

Fem bilklasser och en mc-klass står på menyn i årets stora sommartävling i Västsverige.

Egentligen skulle man kunna säga att det är sex bilklasser för intresset bland Camaroteamen har varit speciellt stort den här gången. Över 30 bilar är nämligen föranmälda, vilket betyder att arrangören måste dela upp bilarna i två grupper. På den snabba Falkenbergsbanan får nämligen inte mer än 28 bilar starta samtidigt, vilket gör att tidskvalet avgörs i två grupper.

De 28 bästa får starta i den egentliga tävlingen, en på lördag förmiddag och en på lördag eftermiddag. Övriga förare, som inte är kvalificerade, får parkera tävlingsbilen och sitta på läktaren!

Klassen, som numera domineras av nya fräscha Camarobilar, har fortfarande konceptet med V8-motorer. Numera ger motorerna cirka 440 hästkrafter samtidigt som de drivs på E85-bränsle.

Förarna i klassen är idel, ädel racingadel från de Skandinaviska länderna. Många förare är kända från andra bilklasser och har tillhört den absoluta eliten under flera år.

En förare kommer att ha ögonen på sig alldeles speciellt på Falkenbergs Motorbana, nämligen Per-Gunnar ”Peggen” Andersson.

”Peggen”, som är Falkenbergsgrabb, har inte bara tävlat framgångsrikt i många bilklasser, utan också i många länder.

På fredag och lördag kommer han ladda för fullt i sin 440-hästars Camaro hemma i Falkenberg…