Fredrik Ekblom snabbast inför Västkustloppet

Under torsdagen körde STCC ett officiellt test inför helgens tävlingar i Falkenberg. Snabbast av alla var tvåan i mästerskapet, Fredrik Ekblom, Team Biogas.se. Ekblom var 0,17 s snabbare än Tommy Rustad, Polestar Racing. Rustads teamkollega, britten James Thompson visade att formen från STCC City Race i Göteborg, där han åkte hem med en pallplats i bagaget, håller i sig. 

Mästerskapsledaren Rickard Rydell hade den fjärde snabbaste tiden för dagen.

Richard Göransson, som gjorde en sensationell comeback i STCC City Race för två veckor sedan var sexa, men han tonar ned betydelsen av testet.
– Test är test, direkt efteråt känner man sig alltid lite allmänt förvirrad eftersom vi testar så mycket olika saker. Jag är inte nöjd med tiden men jag är väldigt nöjd med känslan i bilen. Det är inte på testerna det delas ut poäng och det blir en helt annan sak när det är dags för kval och race.

 

För testresultat, klicka här!