Backlund slagen av Mårtensson

Andreas Mårtensson är mannen som kan utmana Filip Backlund på allvar. Anderstorpsonen snodde åt sig pole position på sitt sista flygande varv då han noterade 44.493, 14 hundradelar före Filip Backlund.Dagens race startar 16:50 och längst fram står Andreas ”Mortenzoni” Mårtensson! På sitt sista flygande varv drämde han till med poletiden 44.493 och får alltså äran att stå främst. Inte minst psykologiskt så viktigt för Mortenzoni att vara snabbare än Backlund.

– Jag chansar inte och försöker vinna om jag inte har ordning på grejerna. Då nöjer jag mig hellre med en pallplats. Men idag kändes det bra. När Filip får köra sitt eget race och är fem tiondelar snabbare per varv gör han sällan misstag. Men han är ju känd för att stå på huvudet ibland och man måste pressa fram lite misstag från honom. Annars blir det svårt att komma åt mästerskapstiteln, säger Mortenzoni.

– Vad tror du själv, svarade Filip Backlund på frågan om vad han tror om racet. Men Filip konstaterade att han inte är nöjd med att de laborerat med inställningarna åt fel håll och hoppas kunna få ordning på cykeln inför racet.

Hampus Johansson kvalade in på sista startrutan på första led och startar trea i eftermiddag, två tiondelar efter Mortenzonis poletid. Christoffer Bergman kvalade in på fjärde ruta. Han åkte ut för ett sista pass på banan men kraschade på sitt första flygande varv, på ”snabbhögern” av alla ställen.

 

– Jag har inte tittat närmare på cykeln ännu. Men den var lite sne framtill, jag hoppas att det inte är gafflarna som böjt sig, säger Christoffer Bergman.

Lukas Ockelfelt kvalade in på femteplatsen och räddade den med en ynka hundradel från Anders Helgerud.

– Jag har varit lite snurrig i huvudet idag. Mår inte särskilt bra, säger Anders Helgerud som nu försöker att vila sig i form inför racet men som ändå tog pole i Privatförarcupen.

Åtta hundradelar. Så mycket var Nicklas Cajback efter Anders Helgerud. Det blev en sjunde plats för Cajback som fortsatt hade strul med sin cykel.

– Hojen går inte. Misständer precis som igår. Bara att försöka glömma och komma till start i racet, säger Nicklas Cajback som imorse även hade strul med quickshiftern.

Nikola Milovanovic startar åtta, före David Andersson och Ole Björn Plassen som avslutar topp tio. Petter Jansson kvalade tre tiondelar före sin teamkollega Daniel Falemo.

Anders Helgerud står i pole position i Privatförarcupen, 1.5 sekunder snabbare än tvåan Daniel Falemo och wildcardföraren Henry Sundkvist. Björn Ljungqiust, Rocket Robin, Tor Erik Plassen och Christian Åkerlund rundar av startfältet.

Robin Ericsson kvalade inte in i racet då han var en halvsekund utanför 107 % regeln. I skrivande stund är det oklart om Robin får starta.

Text: Rachid Rachid/Highsider.se

Foto: igelhammar.se