Debut för Dick Sahlen

Fjolårets STCC-rookie Dick Sahlén gör debut i Västkustloppet – som depåspeaker! Under de två senaste STCC-helgerna har Sahlén extraknäckt som bisittare till nye banspeakern Per-Henrik Johansson. I helgen är ordinarie depåspeakern Gunnar Fridlund i Höljes för att jobba med rallycross-EM och Sahlén fick möjlighet att prova på en ny utmaning. 

– Det här kommer att bli jättespännande, säger Sahlén. Jag har aldrig gjort något liknande förut men jag ser fram emot det.

Jobbet som depåspeaker innebär att göra intervjuer med team och förare i depån under tävlingarna, en uppgift som Sahlén ser fram emot.

– Jag vet ju vad det handlar om men i övrigt vet jag inte riktigt ännu vad som kommer att bli det svåraste, det vet jag nog först efteråt. Att prata som bisittare är en sak, nu ska jag ju tjoa och tjimma på ett annat sätt och det blir en utmaning.

Banspeakern Per-Henrik Johansson tror inte att det blir några problem för Sahlén att komma in i jobbet.

– Dick har gjort ett jättebra jobb som bisittare, säger Per-Henrik Johansson. Han har en skön stil och han kommer säkert att klara uppgiften bra.