Formtoppen – Ekblom och Rydell i särklass

Efter STCC City Race håller trenden från förra formtoppen i sig – det handlar om tre förare som har utkristalliserat sig i toppen av mästerskapet, Rickard Rydell, Fredrik Ekblom och Tommy Rustad. Ekblom toppar formtoppen med 66 poäng, en av de högsta som har noterats sedan formtoppen startade förra året, och tre pallplatser på de fyra senaste starterna talar sitt tydliga språk – Fredrik Ekblom är en ”man on a mission”. Detsamma kan sägas som Rickard Rydell. Rydell tog sin första seger för säsongen i STCC City Race och övertog mästerskapsledningen.

Tommy Rustad är förloraren i den här omgången av formtoppen, åtminstone av de tre i toppen. 44 poäng placerar honom på fjärde plats och om han ska hänga med i jakten på Ekblom och Rydell måste han vända på trenden.

Tomas Engström har haft en fantastisk resultatsvit den senaste tiden. Tre pallplatser på fyra starter – men tyvärr räcker inte budgeten till för start i Falkenberg och Engströms resultat kommer inte att ha någon större betydelse för den dramaturgiska utvecklingen av mästerskapet framöver.

Noterbart är att britten James Thompson nu ligger på samma resultatnivå som Rustad efter att ha haft en skral inledning på säsongen. Colin Turkington intar bottenskiktet med sina blott två poäng på de fyra senaste starterna. Men då ska man komma ihåg att han hade maximal otur i Mantorp när han utan egen förskyllan blev avpetad i första heatet och fick starta sist i det andra. Mattias Andersson har även han haft klen utdelning den senaste tiden. Fyra nollor på raken, då blir det inte lätt att försöka slå fjolårets resultat.

 

Formtoppen efter STCC City Race

Fredrik Ekblom 66

Rickard Rydell 65

Tomas Engström 60

Tommy Rustad 44

James Thompson 43

Jan Nilsson 36

Richard Göransson 31

Roger Eriksson 22

Patrik Olsson 12

Johan Stureson 10

Viktor Hallrup 9

Alexander Danielsson 4

Colin Turkington 2

Martin Öhlin 2

Mattias Andersson 0

Andreas Ebbesson 0