Gott och blandat från WestCoast Racing

Det blev ett blandat resultat för WestCoast Racing i kvalet i Falkenberg. Richard Göransson gick vidare till Q2 där han kvalade in på en sjätteplats och han har därmed sjätte startruta inför det första heatet imorgon.
– Det låter sjukt att säga det men jag är faktiskt nöjd, säger Richard. Normalt är jag inte det med en sjätteplats men det är jag den här gången. Jag känner att jag fick ur allt som finns i både mig och bilen. Vi är bästa BMW och bättre än så är det svårt att hoppas på i kvalet här.

Richard tror nu på en bra chans i racet. Han startade på en liknande plats förra året och tog då en tredjeplats och en andraplats i de två heaten.
– Sexa är väl inte idealiskt men vi har en bra chans, det var likadant ifjol. Bilen känns väldigt bra över en racedistans och där vet vi att vi är starka. Jag går och lägger mig nöjd och taggad ikväll.

För Martin Öhlin blev det ett besvärligare kval. Han hade 17:e bästa tid i Q1, endast tre tiondelar från åttondeplats och fem tiondelar från pole.
– Bilen kändes väldigt bra men det räckte helt enkelt inte till. Något annat finns inte att säga, självklart är jag inte nöjd med det här. Bilen känns bra så vi ska försöka reparera så mycket som möjligt men det blir ett väldigt tufft race, sammanfattar Martin.