Pro SBK – Filip Backlund sätter ribban

Filip Backlund började helgens Pro Superbike-helg med att direkt sätta ribban på dagens träning. 44.463 stannade tiden på och placerar honom högst upp på resultatlistan, två tiondelar före Andreas Mårtensson.
17 förare körde med transponder på fredagens fria träning på Falkenbergs Motorbana. Filip Backlund var snabbast med 44.463 och höll undan med två tiondelar ner till Andreas Mårtensson.

Christoffer Bergman var återigen snabbaste Kawasaki-förare, sekunden kvickare än märkeskollegan Petter Jansson som var åttonde man imorse. Yamahas Hampus Johansson fortsätter att nöta på banan och tillryggalade 24 varv. Första gången Hampus körde på banan var för några få veckor sedan och tippas som ende man att kunna utmana Filip Backlund på allvar om segrarna i helgen.

Lukas Ockelfelt tog sin Suzuki till femte snabbaste tid, tre tiondelar före Nicklas Cajback som hoppar över helgens IDM Superbike-deltävlingar på Salzburgring i Österrike. Freddy Papunen gör tvärtom och hoppar över Pro Superbike i förmån för IDM.

Snabbast i Privatförarcupen var Anders Helgerud från Norge med sin #27 BMW S1000RR. 45.710 noterades Helgerud för som ersätter skadade Andreas Sveistrup hos Highsider Racing Team.

Ole Björn Plassen och Nikola Milovanovic avslutar topp tio. Daniel Falemo var näst bäst i Privatcupen på tolfte plats med 47.127, framför sig hade Daniel David Andersson som gör comeback i helgen. Äntligen från Stockholmaren tävla igen och förgyllar fältet som enda Aprilia-förare.

Robban Gull, David Anderssons teamkamrat, är fortsatt på rehablitering och dessvärre är inte Daniel Kubberöd på plats som ersättare. Kubberöd körde istället för Gull senast på Mantorp Park. Men då ett flertal av Kubberöds sponsorer är konkurrenter till David Anderssons valde man att avsluta samarbetet efter Mantorp Park.