Poäng och pall till Göransson

Det andra heatet i Falkenberg gav färre poäng än det första för WestCoast Racing. Richard Göransson slutade sexa och Martin Öhlin bröt med växellådsfel efter att än en gång varit snabb i racet.

– Vilket kasst race rent ut sagt. Jag fastnade bakom Rydells Chevrolet och man är chanslös på raksträckorna bakom både den och Volkswagen. Vi är mycket snabbare men kommer inte om då de sticker på raksträckorna och då blir det bara att åka med, suckar Richard.

Den höga värmen i bilen blev värre för Richard när han blev påkörd bakifrån och avgassystemet knäcktes.
– Det blev i varmaste laget, jag brände både händerna och fötterna så de sista varven var riktigt jobbiga.

Det blev en hyfsad helg ändå, vi fick med oss en pallplats och tog en hel del poäng igen. Mitt mål för resten av säsongen är att vinna mitt eget mästerskap. Det började i Göteborg och är slut på finalen i Mantorp. Vi har haft två bra poänghelger, avslutar Richard.

Martin Öhlin gjorde en kanonstart och var uppe på en niondeplats, två platser bakom Richard Göransson. Han hade näst bästa varvtid i första racet och var snabb även i andra racet. Hans race var dock slut när femmans växel försvann.

– Man måste ha fem växlar för att köra snabbt här tydligen. Jag gjorde en riktigt bra start och kände att vi hade riktigt bra fart även nu. Tyvärr tog det slut alltför tidigt. Jag är väldigt nöjd med vår race pace men jag måste kvala bättre.

Nu tar STCC ett sommaruppehåll innan det är dags för STCC i Karlskoga 12-13 augusti.