Warm up – Bergman i topp

Christoffer Bergman behärskade omständigheterna bäst under morgonens warm up och var snabbast med 51.622. Omständigheterna var en blöt bana.

Det var blött under warm upen i Pro Superbike på Falkenbergs Motorbana imorse. Temperaturen är nu uppe i 20 grader och det är 75 % chans att det blir ett race i torrt.

Christoffer Bergman var snabbast med 51.622, två tiondelar före Filip Backlund, och är rejält taggad inför racet. Anders Helgerud var tredje bäst med 52.229, två hundradelar före Andreas Mårtensson.

– Däcken känns bra och blir det ett regnrace tror jag att jag kan placera mig ännu högre upp än igår, säger Anders Helgerud.

Wildcardförarna Björn Ljungquist och Henry Sundkvist anses som regnspecialister och mycket riktigt slog de sig in betydligt högre upp i listorna än under torrt. Björn var sjua imorse med 53.119 och Henry elva med 53.723.

Det är fortsatt motigt för Nicklas Cajback vars team inte lyckades leverera en fungerande cykel förän warm upen var färdigkörd.

– Jag ska köra racet, men det känns inte bra. Det har strulat på tok för länge för oss nu och något måste göras, säger Nicklas Cajback.

Text&bild: Rachid Rachid/Highsider.se