Alx Danielsson testar Clio Cup JTCC

 

Under helgens STCC-tävlingar i Falkenberg passade racerstjärnan Alx Danielsson på att testa nästa års JTCC-bil, en Renault Clio enligt den absolut senaste specifikationen från Renault Sport. Även om Danielsson inte tog i så det knakade var varvtiderna cirka tre sekunder snabbare än dagens JTCC-bilar runt den snabba Falkenbergsbanan. 

– Jättekul att få prova på Renault Clio här i Falkenberg, säger Danielsson. Bilen övertygade stort på mig. Renault vet hur man kombinerar passion för racing med den enkelhet som krävs för en instegsklass på ett perfekt sätt. Jag kan verkligen rekommendera en testkörning av den här bilen.

Alx Danielsson har gedigen erfarenhet av att arbeta med unga talanger i egna teamet, Danielsson Motorsport. Under de senaste åren har teamet deltagit med flera bilar I JTCC. Själv har Alx lång erfarenhet av att jobba med Renaults tävlingsverksamhet efter sina år i formelbilsmästerskapet World Series 3.5 där han bland annat tog hem titeln 2006. För Danielsson är Clio Cup JTCC rätt väg att gå då klassen jämnar ut prestandagapet som finns idag mellan JTCC och STCC.

– Med standardsetupen kan orutinerade förare tävla och skaffa sig erfarenhet. Samtidigt är det en utmaning att förbättra varvtiderna även för erfarna förare. Känslan i bilen är väldigt nära den man får i STCC och jämfört med dagens JTCC-bilar är Renault Clio snabbare.

Det nya konceptet som kombinerar låga kostnader med mycket racing presenterades för deltagare och media på Falkenbergs Motorbana. Göran Olsson, ansvarig för klassen i Sverige, var nöjd med responsen.

– Intresset för klassen är enormt stort, säger Olsson. Vi har haft massvis av förfrågningar och majoriteten av alla som hör av sig är mycket positiva.

STCC planerar testkörningar av den nya Renault Clio Cup-bilen för att låta så många som möjligt prova på framtiden för JTCC.

– Efter semestrarna planerar vi att köra ett test norröver och ett i södra Sverige, säger Olsson. De som är intresserade är välkomna att höra av sig till mig.

För mer information, kontakta Göran Olsson