Helgerud oskadd

 

Anders Helgerud gjorde i helgen en bejublad debut för Highsider Racing Team i Pro Superbike. Norrmanen Anders ersatte skadade Andreas Sveistrup och var väl fokuserad på sin uppgift; att vinna race i Privatförarcupen och utmana de övriga toppförarna i Pro Superbike.

Anders Helgerud har kört ett wildcard tidigare i Pro Superbike och redan under sin debuthelg i år körde han in på en imponerande femte plats i fredagens heat. Under lördagens warm up var Anders tredjen snabbast i regnet och hoppades på ett ”wet race”, för att kunna placera sig ännu högra upp i lördagens heat.

Efter en otroligt dålig start på den torra banan var Anders Helgerud långt ner i fältet. Under de kommande elva varven körde Anders upp sig sju placeringar och var då även om Nicklas Cajback. Cajback bet omedelbart tillbaka och tog sig om i utgången av chikanen. Anders satsade hårt men kraschade på samma varv på ”högfartshögern”.

Anders fördes till Varbergs Sjukhus för en rejäl genomgång och kunde resa hem till Norge redan nästkommande dag.

– Diagnosen är att jag sträckt muskulaturen i nacken. Jag är klar för race om ett par veckor, hade det vart race nu till helgen så hade jag kört, säger Ander Helgerud.

Nästa Pro Superbike-race körs på Karlskoga Motorstadion om nästan sex veckor. Norrmannen har gott om tid att vila upp sig och ladda för banan som är en av hans starkaste.