Teammästerskapet – Biogas i topp

Teammästerskapet i STCC har ibland en tendens att bli lite bortglömt i förhållande till förarmästerskapet. Mönstret är detsamma som i Formel 1, för teamen är teammästerskapet oerhört viktigt, det blir lite av en intern angelägenhet. För den stora allmänheten är det förarmästerskapet som gäller. Det är synd och ibland behövs teammästerskapet lyftas fram mer, inte minst för att det är ett spännande mästerskap. De senaste åren har fajten om titeln varit stenhård. 2010 avgjordes mästerskapet inte förrän under finalhelgen på Mantorp Park där Polestar säkrade segern före Team Biogas.se med bara tre poängs marginal. Året dessförinnan var marginalen ännu mindre – Polestar Racing vann titeln, bara en poäng före WestCoast Racing. Årets mästerskap har alla förutsättningar att bli en lika tuff uppgörelse. Efter tävlingarna i Falkenberg leder Team Biogas.se tabellen på 187 poäng före Polestar Racing, 161, och Flash Engineering 160. 

Flash Engineering tog ett stort skutt upp i tabellen från en femteplats till tredje i och med framgångarna i Falkenberg. Sammanlagt tog teamet 58 poäng och vann därmed teamtävlingen. Polestar Racing var helgens förlorare i toppen. Teamet fick nöja sig med de åtta poäng – en sjundeplats för Tommy Rustad och en niondeplats för James Thompson var ett magert resultat. Team Biogas.se hade en lyckad helg och tog 36 respektive 16 poäng i de båda heaten, något som bekräftar hur viktigt det är att båda förare plockar poäng för att teamet ska lyckas i teammästerskapet.

För övrigt har teamtävlingarna vunnits av fem olika team, ett tecken så gott som något på hur jämnt årets STCC är:

Jyllandsringen: MA:GP/IPS 49 poäng

Ring Knutstorp: Team Biogas.se 55 poäng

Mantorp Park: Polestar Racing 46 poäng

STCC City Race: Chevrolet Motorsport Sweden 53 poäng

Falkenberg: Flash Engineering 58 poäng