Andreas Ebbesson om Falkenberg

Pressrelease från Ebbesson Motorsport

Helgens upplaga av STCC var mycket jämn. På kvalet körde Andreas till sig en tid som endast var 0,25 sekunder från bästa BMW som slutade 6: a. Detta resulterade i en 16: e plats totalt. De visade sig att de första 16 bilarna var inom 0,5 sekunder på kvalet.

”Vi har hittat en inställning som går bra. Det är ytterst jämnt på denna bana och minsta lilla misstag får stora konsekvenser. Andreas gjorde ett bra varv, men senare kunde vi se att han tappat en tiondels sekund i de första två kurvorna, vilket resulterade i en 16: e plats istället för kanske en 10: e.”
Peter Ebbesson

I Race 1 gjorde Andreas en bra uppkörning. Från 16 plats körde han till sig, men viss hjälp av andras otur, till en slutlig 9: e. De sista varven var han ifatt Janne ”Flash” Nilsson och nosade på 8: e platsen vilket hade inneburit pole position i race 2. Andreas gjorde dock inga större försök då däcken började bli slitna och möjligheterna var minimala. I race 2 blev Andreas påkörd i starten och en hjul- upphängning kröktes. Detta resulterade i att han fick hänga med så gott han kunde och ta alla poäng som gick istället för att vara med och slåss längre fram.

”Jag är nöjd med mitt första race. Det hade varit roligt att passera Flash, men det hade varit svårt. Jag hade en diskussion med teamet som avrådde att försöka för mycket då de trodde att någon annan i fältet eventuellt skulle få bestraffningar som vi hade tjänat en plats på och då blivit 8: a. I race två var jag ganska frustrerad då jag ville komma längre fram. Nu blev jag påkörd och ratten ställde sig 45 grader snett och gjorde bilen ytterst svårkörd.”