Tre heat per helg är tufft

Det blir dessvärre inte tre heat på Karlskoga Motorstadion. För att det skulle kunna drivas igenom behövde alla parter vara överens, dessvärre hade arrangören inget intresse av att ändra på tidsschemat i sista stund utan att vara försäkrad om att alla förare verkligen var med på det.

– Det står i reglementet att man inte får köra två heat på en dag. Så det är bara tur att det inte blev av på Anderstorp i premiären. Det kunde ha uppkommit situationer då någon hade kunnat lämnat in en protest. Att ändra till trea heat under en helg och två under lördagen ger inget till arrangamanget och förarna. Jag skulle vilja få in det skriftligt att alla förare är med på det i så fall. Men nu har vi inte tid till ändringar i vilket fall, säger Mike Luff.

– Vi vill ge tillbaka det förlorade racet till förarna (från Anderstorp) och bjuda publiken på en extra kryddstark helg. Det är tråkigt att Mike Luff inte vill vara med på det. Svemo krävde att alla parter skulle vara överens innan de godkände två heat på en dag. Men vi jobbar på en ny lösning på Ring Knutstorp istället, säger Bob Huzell.

Text&bild: Rachid Rachid/Highsider.se