Kanonloppet – börja ladda nu!

Om knappt tre veckor drar STCC igång igen – missa inte slaget på Gelleråsen den 12-13 augusti! I årets sjätte tävlingshelg i STCC är det mycket som står på spel. Norrmannen Tommy Rustad måste ta igen försprånget till Fredrik Ekblom och Rickard Rydell om han ska vara med och slåss om guldet i slutet av säsongen. Janne ”Flash” Nilsson och Richard Göransson fortsätter sin långa kamp om vem som har tagit flest segrar i STCC någonsin – just nu står det 35 lika mellan de två giganterna. 

Men det är inte bara i STCC som det kommer att bli hårda fajter. Hemmasonen Thed Björk kommer att få tufft motstånd i Camaro Cup av danske Jan Magnussen, bland annat, och i Pro Superbike har det hettat till ordentligt mellan Filip Backlund och Andreas Mårtensson på banan. Mårtensson har krupit allt närmre Backlund och i Falkenberg gav han den suveräne Suzuki-föraren en rejäl fajt om segrarna.

I Carrera Cup fortsätter duellen mellan Robin Rudholm och Johan Kristoffersson. I och med segern på Nürburgring ryckte Kristoffersson åt sig ledningen i tabellen från regerande mästaren Rudholm.

Titelfajten i JTCC har utvecklats till en kamp mellan Erik Jonsson och Kim Andersson. Det skiljer bara en poäng till Jonssons fördel inför Gelleråsen. Bakom de två i toppen lurar Andreas Wernersson som är sugen på revansch efter en poängmäsigt dålig helg i Falkenberg. Se också upp för Mattias Lindberg – han missade de två inledande tävlingarna under säsongen men har sedan plockat rejält med poäng. Senast blev det seger i Falkenberg.

 

För biljettinformation, klicka här!