Hansson dubbelsegrare på Kinnekulle

Richard Hansson från Härryda är inne i en riktig ”bubbla” just nu. Sommarens höjdpunkt har just avslutats och då pratar vi om Raceweek på Kinnekulle Ring med SSK-serien. Hansson kör Volvo Original Cup med SSK-serien och JTCC ihop med STCC i år. På Raceweek var JTCC gästklass och Hansson såg fram emot fyra tuffa race under helgen. Han kom dit som ledare i Volvo Original Cup och han tog en dubbelseger utan att ge de andra skuggan av en chans. Han har vunnit samtliga race i Volvo som han har kört! I JTCC tog han sin första seger någonsin i Falkenberg för några veckor sedan och nu på hemmabanan Kinnekulle var det frågan om han kunde upprepa bravaden. Kim Andersson tog pole och Hansson startade trea. Andersson tog starten och Hansson lyckades pressa sig upp på andra plats i första kurvan. Han låg bakom Andersson i ett par varv, sedan satte han in stöten och övertog ledningen. Andersson hängde i stötfångaren ända till mål, men fick aldrig slagläge. Hansson vann med 0.2 sekunder. Andersson satte snabbaste varvtid och fick starta först även i andra racet. Hansson stod i andra startrutan. Hansson fick till en klockren start och ledde från start till mål. Fyra segrar på fyra starter blev helgens facit och han är dessutom obesegrad i SSK i över ett år nu! Som vanligt blir det ingen vila för familjen Hansson, under augusti blir det både JTCC i Karlskoga och Volvo i Falkenberg.