Thompson och Polestar Racing går skilda vägar

 

Den brittiske racerstjärnan James Thompson lämnar Polestar Racing efter lite drygt halva säsongen. Enligt båda parter sker skilsmässan under ordnade former.

– Vi har gemensamt kommit fram till att det är bäst får båda parter att avbryta samarbetet, säger Thompson.

Enligt Polestar Racing är orsaken till brytningen skilda synsätt på hur tävlingsbilen, en Volvo C30, ska utvecklas.

– James har imponerande resultat bakom sig och vi såg fram emot att ta del av hans enorma erfarenheter och kunskaper om standardbilsracing, säger Christian Dahl, teamchef för Volvo Polestar Racing. Tyvärr gör våra skilda filosofier om hur man utvecklar en racerbil det svårt att finna en väg framåt.

Polestar Racing kommer inom kort att tillkännage en ersättare för Thompson till nästa tävling i Karlskoga, den 13 augusti. Vem det blir är inte klart ännu, men kanske kommer teamets förare från förra året, Robert Dahlgren, att göra comeback. Dahlgren kör redan för Polestar Racings WTCC-satsning men eftersom de återstående STCC-tävlingarna inte kolliderar med WTCC-tävlingarna i kalendern finns möjligheten för Polestar Racing att sätta in Dahlgren.