Danielsson Motorsport satsar på STCC 2012!

I tisdags kom beskedet – STCC går vidare med sina planer på att införa NGTC-reglementet enligt brittisk modell, det vill säga med en övergångsperiod som låter teamen använda sina nuvarande bilar under 2012 till att börja med. Danielsson Motorsport, med Alx Danielsson i spetsen, välkomnar beslutet.

–Det här gör att vi kommer att satsa i två säsonger till med två bilar i STCC, säger Danielsson. STCC har fattat ett klokt beslut som gör vägvalet lätt för vår del. Det här gör att vi kan bygga långsiktigt och etablera Danielsson Motorsport på högsta nivå.

Danielsson Motorsport tog steget upp till STCC inför den här säsongen. Meningen var att köra med två SEAT Leon, en för Danielsson och en för Rasmus Mårthen, men när Mårthen drabbades av sponsoravhopp i sista stund blev det andra planer och målsättningarna ändrades.

–Årets säsong fick bli något av ett läroår istället, säger Alx Danielsson som har kört tre av årets tävlingshelger. Vi har försökt förkovra oss och ta in så mycket som möjligt för att komma väl förberedda till nästa år. Det gäller såväl insamling av viktig data som att etablera en kunnig och nogrann mekanisk personal. Vi har ett starkt team nu med en otrolig sammanhållning.

Utöver årets STCC-satsning deltar Danielsson Motorsport även i JTCC där teamets unge talang, Kim Andersson, toppar mästerskapet inför nästa helgs tävlingar på Gelleråsen.

– Det visar att vi har ett team med både erfarenhet och kompetens för att ligga i topp, fortsätter Danielsson. Vi är ett hårt arbetande gäng som längtar efter att ta upp kampen på allvar med de stora STCC-teamen.

Bengt Jaller, styrelseordförande för Danielsson Motorsport, är mycket positiv att STCC fortsätter utvecklingen av sitt starka varumärke.

– Med detta besked kan vi fortsätta jobba på den inslagna vägen i lugn och ro med full fokus på nästa och kommande säsonger, säger Jaller. STCC har en väldigt kraftfull plattform för oss i vår egen marknadsföring tillsammans med sponsorer och ett bevisat högt mediavärde.