Gabriele Tarquini till Polestar Racing

Efter att James Thompson lämnat teamet tidigare I veckan, har Volvo och Polestar nu gjort klart med World Touring Car Championship mästaren Gabriele Tarquini om att köra de två kommande tävlingarna i Scandinavian Touring Car Championship för Volvo Polestar Green Racing teamet.

– Vi är väldigt glada att ha Tarquini klar. Oavsett hans tidigare meriter från Formel 1 och mästartitlar i BTCC, ETCC och WTCC, det som imponerar minst lika mycket är hur bra jobb han gör i WTCC i år. Vi ser fram emot att ta del av hans talang i STCC nu och vi hoppas att han kommer kunna köra in viktiga poäng för oss i STCC teammästerskapet, säger Christian Dahl, Teamchef för Volvo Polestar Racing.

Gabriele Tarquini kommer att köra Volvos C30 DRIVe tävlingsbil, samma bil som Robert Dahlgren kör för Volvo Polestar i WTCC, men med en sugmotor som drivs av bioetanol E85. Volvo Polestar är regerande STCC teammästare och vann dessutom både STCC team- och förarmästerskapet året innan det med samma bil och med föraren Tommy Rustad. Volvo Polestar är dock noga med att hålla förväntningarna på en realistisk nivå:

– Tarquini kommer att köra sina två tävlingar på Karlskoga och Jyllandsringen, de två sämsta banorna för framhjulsdrivna bilar i serien och där ett topp-fem resultat är en prestation. Men samtidigt är dessa extrema förhållanden idealiska för att testa hur fort och bra Tarquini och Volvo Polestar kan fogas ihop som ett team, vilket är av naturligt intresse för oss om vårt motorsport program växer, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar.

I takt med att klockan tickar allt närmare Karlskoga, förbereder sig Gabriele Tarquini för den nya utmaningen med en kort semester.

– Jag ser fram emot detta. Jag har tävlat emot Volvo Polestar och Volvos C30 tävlingsbil i WTCC i år så jag vet att det är ett professionellt team med en väldigt bra bil och seriösa ambitioner. En kul detalj med är att trots att jag har

tävlat med de flesta typer av tävlingsbilar och för ett antal märken i flera olika internationella och nationella mästerskap, så är både Volvo och STCC helt nytt för mig. Det skall bli mycket spännande, säger Gabriele Tarquini.