Engström satsar på STCC 2012

 

Tomas Engström välkomnar STCC:s besked om framtiden  ˆ införandet av det nya reglementet och finansiella garantier för seriens  fortsatta satsning gör att han nu drar igång satsningen på 2012 på allvar.

– Det var ett bra besked som skapar trygghet för oss som vill satsa på STCC, säger Engström. Nu blir det riktiga standardbilar som vi tävlar med  och det vet vi att publiken vill se.

I veckan var Tomas Engström i Italien  och testade en ny Honda Civic som JAS Motorsport utvecklat för  standardbilsserier i Asien.

 

– Testet var ett led i vår satsning på att köra  STCC nästa år, fortsätter Engström. Den nya Honda-modellen  är helt klart ett tänkbart alternativ för 2012.

Engström och JAS  Motorsport har samarbetat i 10 år och när JAS behövde en erfaren förare att  testa den nya bilen var det naturliga valet att vända sig till  Engström. Testet genomfördes på Franciacorta och Engström har bara  lovord om den nya Honda Civic RD2.

– Bilen har stor potential och redan  under första testet nådde vi varvtider som är jämförbara med vad vi presterar  med vår Honda Accord Euro-R, säger Engström.

Bilen är byggd efter Super  2000-reglementet för den asiatiska marknaden men den kommer också att kunna  användas i STCC under nästa säsong.