Volkswagen välkomnar STCC:s besked

 

Förra veckan stod det klart att STCC och dess ägare Rickard Pålsson väljer att fortsätta satsa långsiktigt på den svenska racingserien. Det är ett besked som välkomnas av Volkswagen, som är ett av de bilmärken som tävlar i STCC.

 

– För svensk racings framtid tror vi att det är helt rätt att STCC fortsätter som mästerskap. Med det beslutet ser vi nu att det kommer att finnas möjlighet till en attraktiv arena för oss att tävla på även efter årets säsong, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige och anser att STCC:s besked är ett steg i rätt riktning när det gäller att bestämma sig för en eventuell fortsatt satsning på banracing.

– STCC med Rickard Pålsson som ägare har betytt oerhört mycket för motorsporten i Sverige. Man har genom ett långsiktigt arbete skapat trovärdighet och byggt upp kompetens och erfarenhet när det gäller att arrangera racing för standardvagnar. Dessutom är STCC ett mästerskap som intensivt utvecklat miljöarbetet i samverkan med biltillverkare och därmed blivit en föregångare inom motorsporten, säger Sten Forsberg och betonar också att mästerskapet är sanktionerat av Svenska Bilsportförbundet vilket stärker förtroendet för att serien är professionell i alla avseende, inte minst vad gäller säkerhet.

– Motorsport är en viktig del av Volkswagens varumärke, både vad gäller utveckling och profilering. För vår del handlar det om att bedriva den verksamheten på ett sätt där vi i så stor utsträckning som möjligt kan koppla den till de bilar vi säljer. Det är något vi kan göra genom STCC, avslutar Sten Forsberg.

Volkswagen har – i samverkan med E.ON – tävlat i STCC sedan 2009. Genom Team Biogas har man med stor framgång visat att det går att vara konkurrenskraftiga med biogasdrivna racingbilar. När halva årets mästerskap har gått leder Team Biogas förare Fredrik Ekblom serien samtidigt som han tillsammans med Patrik Olsson toppar teammästerskapet.