Göransson och Öhlin redo för andra halvlek

WestCoast Racing-förarna Richard Göransson och Martin Öhlin är utvilade efter en sommarsemester och hungriga på framgång i de fyra sista tävlingshelgerna i STCC. Först ut är Gelleråsen utanför Karlskoga i helgen och Richard Göransson ser fram emot att första gången i år tävla på sin hemmabana.
– Det är min hemmabana som står på tur och där har jag vunnit många gånger, säger Richard. Det är alltid kul att köra där och jag har mycket vänner, fans och samarbetspartners på plats som ger extra stöd.

Richards säsong har varit mycket annorlunda med en allvarlig skada i premiären och ett långt uppehåll innan han kunde göra segerfylld comeback i Göteborg och ytterligare pallplatser i Falkenberg. Det har tagit på krafterna och Richard känner sig nu rejält utvilad inför andra halvlek i STCC.

– Det har varit väldigt annorlunda och jag kom också tillbaka tidigare än väntat. Racen i Göteborg och Falkenberg var både fysiskt och mentalt tuffa och det har varit ett välbehövligt uppehåll för mig efter de två helgerna. Det har blivit en lugn och skön semester med min dotter och hela familjen.

Tävlingshelgen i Karlskoga inleds med ett officiellt test på torsdag följt av träning och kval på fredag och de två racen på lördag. Richard åker dit med en solklar målsättning.

– Självklart åker jag dit för att vinna, mitt mål är att vinna minst ett race och avancera i min egen mästerskapstabell som startade i Göteborg, avslutar Richard som tagit 55 poäng på de fyra senaste racen.

Även Martin Öhlin ser fram emot att återuppta STCC-tävlandet efterett sommaruppehåll. För stockholmaren är Karlskoga en hemmabana även för honom och han kommer nyladdad till Gelleråsen på torsdag.

– Jag har inte tänkt racing utan har istället kopplat av med mycket andra aktiviteter efter Falkenberg och jag kommer nyladdad till min personliga favoritbana. Jag brukar ha bra resultat på Gelleråsen och ser fram emot att se vad jag kan hitta på i STCC-bilen, säger Martin.

Hans debutsäsong i STCC har inte riktigt gått som planerat. Fartmässigt har Martin Öhlin hängt med men resultaten har uteblivit. Det är något han räknar med att ändra på.

– Inledningen har varit minst sagt blandad. Farten har jag men det vore skönt med lite resultat också. Nu ska vi vässa farten på torsdagstestet och jag vet att om jag bara får till kvalet ordentligt kan jag göra bra race. Min förväntning inför helgen är att få resultat och utdelning för den fart vi haft hela året.

Richard Göransson och Martin Öhlin har haft uppehåll men för WestCoast Racing har det varit fortsatt full fart och tävlande efter STCC-racet i Falkenberg. Teamet har hunnit med tre tävlingshelger i GT-programmet där man bland annat tagit ledningen i svenska GT-mästerskapet. Nu ser teamchef Dick Jönsson Wigroth fram emot att starta igång STCC-programmet igen.

– Med dubbla tävlingsprogram har det inte varit något uppehåll för oss utan vi har stått på tårna och kört på som vanligt, säger Dick. Vår STCC-säsong i år har varit väldigt annorlunda mot tidigare år och första halvan av säsongen har varit tuff med olyckan i Danmark och därefter en jobbig inledning på säsongen. Vi återvände som vinnare i Göteborg och nu ska vi få ordentlig fart på poängsamlandet och segrarna. Richard och Martin har fått tid till att ladda om och vi ser fram emot en spännande höst.