Inför Pro Superbike i Karlskoga 12-13 augusti

Nordens snabbaste roadracingserie är tillbaka efter semestern! Nu till helgen 12-13 augusti kör Pro Superbike två heat på Karlskoga Motorstadion, ett på fredagen och ett på lördagen.
Helgens Pro Superbike kan bli en av de mest spännande på länge! Filip Backlund leder visserligen mästerskapet med 161 poäng och har 29 poäng ner till Andreas Mårtensson. Många av Pro SBK-förarna körde Scandinavian Open för två veckor sedan som träning inför helgens kommande SM-helg och då fick Filip Backlund hårt motstånd av flera andra förare, de starkast lysande stjärnorna som utmanar Backlund är utan tvekan Christoffer Bergman och Andreas Mårtensson.

Av årets mästerskap återstår fortfarande 150 poäng att tävla om, men Filip har få utmanare med realistisk chans om titeln och det är Andreas Mårtensson och Lukas Ockelfelt. De andra förarna har förlorat för många poäng under säsongsinledningen men alla suktar de efter sina första heatsegrar i Pro Superbike.

Helgens tävlingar i Karlskoga är otroligt viktiga. Fortsätter Filip att vinna kan det bli svårt att stoppa honom i längden, för att inte säga omöjligt. Så det är nu i helgen det gäller!

Vesa Kallio gör ett inhopp i serien med uppbackning av KTM Scandinavia och Flash Engineering. Den snabbe finnländaren kan mycket väl slå sig in i toppen, men frågan är om han kan utmana de svenska toppförare som redan fått upp farten.

Dessvärre ser det ut som att regerande mästare Freddy Papunen inte kommer till start. Freddy och hans teamchef har inte kunnat komma överens om vem som ska stå för notan. Om det blir en lösning i sista stund återstår att se.

Alla svar får vi nu till helgen i Karlskoga. Missa inte årets drabbning, missa inte Kanonloppet!