Björk på hemmaplan

På lördag avgjörs den sjunde och åttonde deltävlingen i Camaro Cup på Gelleråsen. Det är en utmanande och tekniskt krävande bana med plats för omkörningar och täta fighter.

–Racen brukar bli spännande. Det är en av mina favoritbanor, säger Thed Björk som leder cupen.

Uppladdningen inför helgens tävlingar har varit allt annat än lugn för Thed Björk. Just nu befinner han sig på den klassiska Nurburgring banan i Tyskland, tillsammans med Tanner Foust, en av USA´s snabbaste förare inom Rallycross och TV-stjärna i det amerikanska Top Gear. Tanner bad Thed om hjälp eftersom han har stor erfarenhet från banan.

–Tanner vill lära sig så mycket som möjligt inför kommande tävlingar och filminspelningar, Vi var ute på banan hela tisdagen och hade en kanondag där. Vi lyckades höja hans fart ordentligt, samtidigt som det också blev en väldigt bra träning för mig inför helgens tävlingar, säger Thed.

Förra veckan befann sig Thed dessutom i Los Angeles där han skördade framgångar som vice teamchef för Olsbergs MSE Ford i Rallycross. Det blev guld, silver och brons. Full fart, både på och utanför banan, med andra ord. Känslan inför helgens tävlingar är på topp. Teamchefen Kaisa Edenvik har haft fullt upp med att rodda för att kunna ta emot cirka 270 gäster i Team RTech Ginza/Nya Åkeriets VIP-tält.

–Vi kommer att slå rekordet i antalet gäster i helgen. Det kommer att bli jättekul, säger hon.

– Det ska bli fantastiskt roligt att tävla på hemmaplan. Vi är där för att ha roligt. Och för att vinna ytterligare två guldmedaljer, säger Thed Björk.