CaWalli lyfter upp Bergman

 

När säsongen startade var Petter Jansson den som Kawasaki och CaWalli satte som försteförare för att slåss om titeln. När vi nu går in i andra halvan på säsongen ersätts Petter av Christoffer Bergman för att jaga pallplatser till Kawasaki och CaWalli.

– Efter förra årets säsong och Petters fina resultat trodde vi alla mycket på honom i år. Tyvärr har inte Petter klarat av att motsvara förväntningarna och då har vi gemensamt kommit fram till detta beslut berättar CaWallis teamchef Joakim Wiedesheim.

– Innan säsongen trodde jag att jag skulle kunna vara med längst fram och slåss i år berättar Petter. För kunna vara i toppen krävs det dock att körningen stämmer fullt ut och för att nå dit krävs 100 %  fokus på att ta sig dit. Den nya kawasakimodellen är så nära en färdig racehoj man kan komma redan från början och att det går att köra riktigt fort med den har inte minst Bergman visat. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att satsa det som jag skulle ha behövt för att vara med där. Mitt ordinarie arbete som platschef för en instrumentinstallationsfirma har under den här tiden krävt mer tid och energi än beräknat och jag har inte hunnit med allt. Ganska snart upptäckte jag att pressen att leverera bra resultat till alla som ställer upp och satsar på mig kom smygande, jag ville ju så gärna visa när jag nu fick chansen. Jag har slitit, testat och försökt så mycket mitt jobb tillåtit men inte nått fram. Efter de två vurporna på Falkenberg som till stor del berodde på att jag inte kunnat testa och köra in mig tillräckligt känns det inte längre roligt att tävla. Jag berättade för Joakim hur jag kände och han var mycket förstående. Han kontaktade Kawasaki och våra sponsorer för att se vad som gick att göra. Jag är mycket tacksam till Kawasaki och alla andra att vi tillsammans kunde hitta en bra lösning för alla parter. Jag kommer sluta köra på elitnivå och istället se om jag kan återfå glädjen på bandagar. Jag önskar Christoffer, Kawasaki och Team CaWalli all lycka under resterande del av säsongen avslutar Petter Jansson.

– Från rookie till ankare i CaWallis Kawasaki på en halv säsong, det känns som en fantastisk resa berättar en mycket glad Christoffer Bergman. När CaWalli och Kawasaki ville att jag skulle ta över ansvaret var det ingen tvekan. Jag ser fram emot de helger som är kvar och kommer strida för att vara på pallen i Karlskoga. Petters beslut är så klart tråkigt men jag vill ändå tacka honom , teamet och alla andra för att de ger mig chansen.