Flash Engineering slutspurtar

Han startade STCC, han har fyllt 50, han driver ett av Skandinaviens mest framgångsrika racingteam, han driver Porsche Carrera Cup Scandinavia, han är delägare i TTA, han är löpsedelsvan och sist men inte minst så segrar han just nu mest i den svenska kungaklassen STCC. Han heter Jan ”Flash” Nilsson och i helgen tävlar han på Flash Engineerings hemmabana Karlskoga.

– Allt det här motiverar mig. Jag har haft det så här ända sedan jag bestämde mig för att sluta tävla och sålde Volvo-teamet när jag fyllde 45. Man kan säga att det är ett av mina största misslyckanden när jag slutade, allt blev dubbelt så stort efter det, säger ”Flash”.

I helgen väntar början på slutet för STCC 2011. Endast fyra tävlingar återstår av årets säsong och ”Flash” ligger på femte plats i mästerskapet.

– I de sex sista tävlingshelgerna på Karlskoga har jag stått på pallen i hälften med två segrar. Med det kan man nog beteckna att Karlskoga är en av mina favoritbanor. Vad det gäller placeringen i mästerskapet så tittar jag inte på poängen, nu handlar det om att behålla farten som vi har fått upp och ta så mycket poäng som möjligt. Seger är i siktet, säger ”Flash”.

För stallkompis Colin Turkington är Karlskoga ännu en helt outforskad bana. Som extra hjälp inför helgen kör alla STCC-team en testdag på torsdag.

– Det kommer att bli en bra möjlighet för mig att lära mig allt om banan. Jag ser fram emot helgen, speciellt då banan passar BMW:n och att teamet historiskt sett alltid tagit bra resultat här, säger Turkington.

Turkington var den förare i STCC som plockade flest poäng under föregående tävlingshelg i Falkenberg.

– Det fungerade riktigt bra i Falkenberg och ambitionen för helgen är att fortsätta i samma stil. Som Jan säger så ligger fokus på varje enskild tävlingshelg, det är så mycket som fortfarande kan hända i mästerskapet och vi har bra fart i bilen. Vi kan få ett par bra helger och så kan utgångsläget se riktigt bra ut, säger Turkington.