Haglöf siktar på seger

Daniel Haglöf jagar vidare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Bilteknik Motorsport-föraren har gjort en stark upphämtning i mästerskapet och siktar på att ta steget upp överst på pallen i helgen.
 

– Målsättningen är att ta nästa steg och klättra upp överst på pallen, säger Haglöf.

Haglöf låg sist i mästerskapet efter premiären och har sedan dess klättrat till sjätte plats i mästerskapet med, bland annat, tre pallplatser.

– Vi har blivit starkare och starkare för varje helg. Vi hade bra moment innan sommaruppehållet och jag känner mig stark inför Karlskoga, säger Haglöf.

I snitt har Haglöf kvalat in på femte plats under säsongens första hälft, ett snitt som Haglöf vill förbättra.

– Kvalet är extremt viktigt. Det skiljer inte så mycket i racepace för min del mot de andra, men vi måste verkligen lyckas få ut allt ur bilen under kvalet i helgen för att vara med och slåss om topp tre, säger Haglöf.

Med tre tävlingshelger kvar av årets säsong ligger Haglöf 123 poäng bakom mästerskapsledare Johan Kristoffersson med 180 poäng kvar att tävla om.

– Jag tittar inte alls på poängen just nu. Det som gäller för vår del är att försöka segra i någon av de återstående tävlingarna och det tycker jag vi har goda möjligheter för, säger Haglöf.