Henry Sundkvist ersätter Anders Helgerud i HRT

Henry ”Sunkan” Sundkvist ersätter denna helg norrmannen Anders Helgerud i Highsider Racing Team när Pro Superbike kör på Karlskoga Motorstadion.
33-årige Henry Sundkvist ersätter i helgen 21-årige norrmannen Anders Helgerud i Highsider Racing Team. Henry jobbar som elektriker i Norge och flyttade i år ner till Karlskoga från Norrland för att satsa mer på roadracingen.

– Jag känner mig inte kry, jag är ofokuserad och dåsig när jag kör. Det började egentligen redan när jag kraschade i Falkenberg när jag körde Pro Superbike. Men det blev inte bättre efter kraschen under NM-helgen i Karlskoga. Jag får stå över denna tävling och hoppas att jag är tillbaka till nästa deltävling i Ring Knutstorp, säger Anders Helgerud.

– Detta kom oväntat. Det ska bli kul att köra i helgen, särskilt då Karlskoga är min nya hemmabana. Jag ser fram emot att utmana i Privatförarcupen, säger Henry Sundkvist.

Henry Sundkvist körde Rookie 1000 ifjol och körde ett wildcard i Superbike under en Scandinavian Open-helg, just på Karlskoga Motorstadion. I regnet tog Henry pole position, framför förare så som Filip Backlund.

sundkvistsuperbike.se

Foto: igelhammar.seFoto: igelhammar.se