Rudholm vill tillbaka i topp

Robin Rudholm tappade mästerskapsledningen till Johan Kristoffersson efter föregående tävling på legendariska Nürburgring. I helgen ska ledningen byta ägare, menar den regerande mästaren.

– Vi siktar på att ta tillbaka ledningen i helgen, det råder inget tvivel om det, säger Rudholm.

Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar på Karlskoga-banan i helgen, en bana som Rudholm gillar.

– Karlskoga har alltid varit en bra bana för mig, jag har segrat här både i STCC och senast vi tävlade här med Carrera Cup, säger Rudholm.

Rudholm säkrade sin första Carrera Cup-titel 2004 och plockade hem sin andra titel i fjol efter en hård kamp med Fredrik Larsson. I år menar Rudholm att jämnhet ännu en gång kommer att bli hans nyckel till titeln.

– Jag har en förmåga att vara väldigt jämn, men Kristoffersson har varit minst lika jämn hittills. Det är sex tävlingar kvar och det gäller att leverera när pressen är som hetast. Jag vet hur jag ska knyta ihop säcken i år och jag har dessutom ett mycket starkt team bakom mig med bra support, säger Rudholm.

Inför helgens två tävlingsheat skiljer det bara tre poäng mellan Xlander Racings titelhopp och Kristoffersson Motorsports titelhopp.

– Det kommer att bli stentufft i helgen, men vi ska dra det längsta strået, säger Rudholm.