Stureson satsar på medalj

 

Sommarlovet är över. Nu är det full fokus på den fortsatta jakten på medaljerna som gäller för Johan Stureson.  I helgen avgörs den sjätte deltävlingen av STCC på Gelleråsbanan i Karlskoga. 

– Efter ett långt uppehåll är det nu dags att varva upp. Eftersom reglementet förbjuder test på mästerskapsbanor under sommaren har det varit mest fysträning och preparering av bilen på programmet, kommenterar Johan.

Den rutinerade Skåningen har så här långt imponerat i sin BMW med en seger, två andraplatser och en femteplats. Målsättningen inför säsongen var en topp fem placering totalt, men Stureson har visat kapacitet för mer.

– Jag ligger fyra, med bara fem poäng upp till tredjeplatsen, så jag kör för medalj, fortsätter Johan.

Teamet anländer under onsdagen till Karlskoga för att förbereda sig inför torsdagens officiella test.

– Det känns bra att köra en hel testdag på Gelleråsbanan. Vi har kört många race där men det var längesen vi hade en hel testdag på denna banan, inflikar teamchefen Per Stureson som tror att de ändringar de gjort till årets säsong på chassi och växellåda även skall ge resultat på en bana som Gelleråsen.

Allt är som vanligt noggrant planerat i iPS Motorsport och i Falkenberg senast blev det inte så mycket utvändiga skador så teamet har istället kunnat fokusera på att vässa det mekaniska på bilen.

– Vi skall försöka hitta ytterligare fart så vi kan prestera två riktigt bra race i helgen och åka hem med mycket poäng, avslutar Johan Stureson.

 

I team mästerskapet fortsätter också jakten på en medalj. Johan Sturesons iPS Motorsport tillsammans med Mattias Anderssons MA:GP ligger på en fjärde plats inför Karlskoga.