Björk tog hemmapole

Det blev pole position för Thed Björk i morgon när han startar första heatet i Kanonloppet. Något han naturligtvis är mycket nöjd med.

–Det är alltid roligt när det går bra på hemmaplan. Bilen gick som den skulle och allt flöt på. Mina mekaniker och min ingenjör har gjort ett bra jobb under sommaren och fixat till med någon inställning i bilen som de inte ens berättar för mig, säger han och skrattar.

Bra är väl bara mellannamnet på hur det har gått för Thed Björk i Camaro Cup hittills i år. När hälften av serien har körts leder han stort med sina 171 poäng, vilket är 27 poäng fler än tvåan, Fredrik Ros och 52 poäng fler än trean, Ted Brink. Trots övertaget planerar Thed att köra för fullt på Gelleråsen i morgon..

–I ett race är det bara full fart framåt som gäller. Det finns inget annat alternativ. Man vet aldrig vad som kan hända. Rätt vad det är kan de där extra poängen vara bra att ha. Team RTech Ginza/Nya Åkeriets andra förare, Micke Eklund gjorde sitt bästa kval hittills i serien och startar som nummer tio i morgon.