Mortenzoni i topp på test

Andreas ”Mortenzoni” Mårtensson drog till med träningens snabbaste varvtid på sitt sista varv runt Karlskoga Motorstadion. 1.05.641 lyder Mortenzonis bästa tid som räckte för att ta sig om Filip Backlund med en tiondel.

15 grader svalt och blå himmel. Förutsättningarna för bra varvtider är därmed riktigt goda idag i Karlskoga. Under träningen var #21 Mortenzoni snabbast med 1.05.641, en tid som han drog till med på sitt sista och sextonde varv.

#14 Filip Backlund är en tiondel efter Honda-föraren Mortenzoni men har tre tiondelars marginal till sin Suzuki-kollega Lukas Ockelfelt. #71 Christoffer Bergman verkar fokuserad på sin uppgift som försteförare hos Team CaWalli.

David ”Svensken” Andersson gillar att prova gränser och bromsade på sig med sin #2 Aprilia RSV4 ut vid Hårnålen. Svensken andades ut en stund innan han fortsatte träningen. Karlstadsonen Hampus Johansson tog sin Yamaha till en sjätte plats i träningen. KTM Scandinavias Vesa Kallio körde 1.06.775 och var tre tiondelar efter Hampus.

I Privatförarcupen var #31 Daniel Falemo snabbast med sin Kawasaki, före Highsider Racing Teams #11 Henry Sundkvist på en Honda Fireblade. Wildcardföraren Magnus ”Macke” Granstedt var trea bland Privatförarna.
Klockan 13:30 börjar allvaret! Då är det dags för kval inför eftermiddagens race.