Filip Backlund vinner åttonde raka

Dagens Pro Superbike-race bjöd på tre olika raceledare men i slutändan var det KGK Motors Filip Backlund som drog det längsta strået, för åttonde gången i rad!

Karlskoga Motorstadion var mer eller mindre fylld till bredden med åskådare idag då Pro Superbike körde helgens andra heat. Idag kände vi igen Filip Backlund i starten. Den flygande västeråsaren startsnabbast och formligen flög fram mot Trösen med Andreas Mårtensson och Christoffer Bergman efter sig.

Andreas Mårtensson utmanade och tog sig förbi. Men det höll inte länge tyvärr, han halkade ner till en slutgiltig tredje plats, sju sekunder efter Filip i mål. Filip och Christoffer däremot hade en skön kamp racet igenom. Christoffer gick upp i ledning och det såg ut som att han försökte rycka, men Filip var närmare honom än hans egen skugga.

– Jag tycker inte alls att Filip är lika överlägsen de här senaste fyra heaten. Det är små skillnader nu i toppen och han får ta i för att vinna. Mina titelchanser är inte över än. Alla kraschar vi någongång och gör Filip det och jag vinner så har jag en god chans. Annars får vi se, blir det ett orelistiskt mål att ta titeln får vi jobba på att säkra silver i mästerskapet, säger Andreas Mårtensson.

På frågan om det medfört några fördelar att köra för Team CaWalli som försteförare svarar Christoffer Bergman: För mig är det ingen skillnad. Jag har samma mekaniker och ekonomiskt är det ingen skillnad heller. Vi gör detta som en satsning för nästa år, då vi hoppas kunna få till något bra.

Det är ensamt på toppen för Filip Backlund. Som vanligt är han Mr Ödmjuk när han ser tillbaka på racet.

– Jag kör alltid för att vinna. Oavsett hur många poäng jag leder med så kör jag alltid mot mig själv och försöker förbättra mig. Christoffer körde bra idag och det är kul när man får kämpa för segern, säger Filip Backlund.

I dagens race noterade Filip racets snabbaste varvtid, 1.05.994, blott fyra tusendelar från sitt personbästa på enhetsdäcken från Pirelli från gårdagens heat.

Hampus Johansson höll länge i fjärde platsen och skuggade Andreas Mårtensson. Dessvärre gjorde Hampus en lowsider i Trösen och var borta ur racet.

David Andersson körde in på fjärde plats, sju sekunder efter Mårtensson men endast sex tiondelar bak till Lukas Ockelfelt som i sin tur hade en endaste tiondel ner till Vesa Kallio. Vesa Kallio som gjorde en kanoninsats under sitt första race i Pro Superbike på länge.

Både Ole Björn Plassen, Nikola Milovanovic och Daniel Falemo hade stora luckor både upp och ner och var mest för sig själva under racet. Daniel vann Privatcupen igen och är nu i det närmaste ostoppbar i sin jakt mot titeln bland privatförarna.

Macke Granstedt körde idag in på en fin andra plats i Privatförarcupen efter en lång kamp mot Rocket Robin och Henry Sundkvist.

Robban Gull körde in på 13:e och nästsista plats. Trots att hans bästa varvtider var flera sekunder bättre än sina närmaste konkurrenter orkade Robban inte racet igenom på grund av efterdyningarna från kraschen på Ring Knutstorp.

Filip Backlund, som vunnit närmare 90 % av racen, har nu plockat ihop totalt 211 poäng. Att jämföra med 164 poäng för Andreas Mårtensson, 116 poäng för Lukas Ockelfelt och 109 poäng för Christoffer Bergman.

Raceresultat
Text&bild: Rachid Rachid/Highsider.se