Göransson först till 36

Richard Göransson är tillbaka. Från pole position kontrollerade WestCoast Racings stjärnförare första heatet på Gelleråsen och tog sin 36:e seger i STCC och med det tog han också tillbaka segerrekordet igen.

– Ett fantastiskt race för min del, jag har varit på bra körhumör sedan i torsdags och det var gott om marginal i racet. Jag var aldrig orolig. Det har gått vår väg hittills i helgen och nu är vi tillbaka igen där vi slutade i Jylland.

Med segern klättrar Richard Göransson nu till sjätteplats totalt i mästerskapet och han siktar högt till heat 2 där han startar åtta.

– Det ska väl gå att köra upp sig från en åttondeplats i eftermiddag. Det kommer bli ett väldigt tufft race men vi är starka idag. Nu ska jag fira den 36:e STCC-segern.

Martin Öhlin gjorde också ett starkt race och kunde från tionde plats köra upp sig till en sjundeplats i racet. Han kommer därmed att starta i första startled i eftermiddagens race.

– Det kan ju bli ganska bra, konstaterar Martin. Om jag bara överlever starten och första kurvan är det möjligt att ta en riktigt bra placering. Bilen fungerade som väntat suveränt i racet och det lovar gott inför nästa race.